Bilmeyenler için blogger SEO teknikleri


Bilmeyenler için blogger SEO teknikleri

Bu yazı blogger kullanıcılarını az da olsa SEO konusunda bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır.

Belki bir çok blog yazarının ya da web site sahiplerinin kafasında SEO nedir? sorusu yatmaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse SEO web sitenizin sağlık durumudur. Arama motorları ve kodlama açısından optimize edilmesidir. Bu yazımda özellikle blogger kullanıcıları için bir kaç küçük SEO tekniğinden bahsedeceğim. Böylelikle en çok yapılan hataları da en aza indirmiş olacağız.

Bilmeyenler için blogger SEO teknikleri

1. Başlık hataları

Örnek yazı başlığımız

En çok yapılan SEO Hataları olsun. Yazı başlığında olan bazı Türkçe karakterler bağlantı adresimizde gözükmeyecektir. Dolayısıyla aramalarda da çıkması zor olacaktır.


Üstteki resimde de gördüğünüz gibi otomatik bağlantı Yapılan ve hataları kelimelerindeki I harflerini görmedi. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ya uyumlu başlıklar girmemiz ya da hemen altta bulunan Özel Kalıcı bağlantı sekmesini tıklayarak bağlantı adresimizi elle düzeltmeniz gerekmektedir.

2. Etiketler

Etiketler, yazınızın kalbi gibidir. Öncelikle yazı başlığınızı kopyalayarak etiketler kısmına yapıştırma işlemini her zaman yapın. İlk etiketiniz her zaman konu başlığınız olsun. İkinci etiketiniz ise; oluşturduğunuz kategoriler doğrultusunda ekleyebilirsiniz. Örn. (Yaşam, Sağlık, Teknoloj). Üçüncü etiketiniz ise konunuz ne ile alakalı ise konuya uygun bir etiket olmalıdır.

En fazla 5-10 kadar etiket girmek uygundur. Çok fazla ve yazınızla alakası olmayan etiketleri girmenizin size yararından çok zararı olacaktır. 

3. Açıklamalar

Açıklamalar genellikle çoğu blog yazısının umursanmayarak boş bırakılan kısmıdır. Açıklama kısmı google aramalarında bağlantınızın hemen altında görünür. Bu yüzden ilgi çekici ve konuyu açıklayıcı bir kaç satır eklemeniz ziyaretçileriniz açısından faydalı olacaktır.

Bu yazımız için örnek olarak eklediğimiz açıklamalar şu şekildedir.
Blogger Seo Teknikleri

4. Görseller için optimize 

İnternetten indirdiğiniz bir görseli blog yazınıza eklemeden önce o fotoğrafın adını mutlaka kontrol edin. Çünkü genellikle mkdas.jpg gibi anlamsız ya da uzun isimleri olduğu için bunları değiştirmeniz SEO açısından oldukça faydalıdır.

mkdas.jpg yerine,
en-cok-yapilan-seo-hatalari.jpg
blogger-seo-teknikleri.jpg

gibi isimlerle değiştirmeniz görsel aramalarda da kolayca bulunmanızı sağlayacaktır.

Bu değişiklikten sonra yazınıza eklediğinizde ikinci bir ayar daha yapmanız gerekmektedir. Fotoğrafın üzerindeyken Özellikler bağlantısına tıklayarak alt ve title etiketi eklemeniz de önemli bir SEO ayarıdır.

Örnek:


 5. Makale içinde biçimlendirme kullanımı

Makalenizi yazdıktan sonra vurgulamak istediğiniz metinler için mutlaka biçimlendirme kullanın. Altı çizili - italic - kalın - im - alt başlık ve başlık gibi. Bu işlem hem SEO açısından faydalı hem de botlar için yol göstericidir.

Temel anlamda bu maddelere dikkat ederseniz SEO ya olumlu etkileri olacaktır.
Previous
Next Post »

6 yorum

Hızlı yorum Comments
Ra55
Geliştirici
25 Aralık 2015 22:03 ×

Merhabalar.
Yararlı bir paylaşımdı. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.

Cevap ver
avatar
Unknown
Geliştirici
26 Aralık 2015 13:40 ×

Teşekkürler hepsini kullanicam :)

Cevap ver
avatar
Unknown
Geliştirici
13 Haziran 2016 21:48 ×

Teşekkürler.
Çok faydalı bir bilgi paylaşımı idi.

Cevap ver
avatar
Adsız
Geliştirici
25 Haziran 2017 23:48 × Bu yorum yazar tarafından silindi.
avatar
Adsız
Geliştirici
25 Haziran 2017 23:52 ×

Gerçekten güzel ve faydalı bir paylaşım !

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol