Blog yazarlarının en çok yaptığı hatalar

Blog yazarlarının en çok yaptığı hatalar

Blog yazılarınıza yapılan yorumları takip ediyor musunuz? 

Blog yazarlarının en çok yaptığı hatalar - Bir çok blogda gerçekten bu konuda dikkat edilmemesi ziyaretçi kaybı nedenlerinden biridir. Çünkü blogunuza organik ya da doğrudan gelen ziyaretçiler yeni yazılarınıza olduğu gibi en eski yazılarınıza da yorum yapabilirler.

Eğer sadece yeni yazılarınıza odaklarsanız eski yazılarınıza yapılan yorumları göremez ve ziyaretçiyi sayfanızdan soğutursunuz. Bu gerçekten en çok yapılan hatalardan biridir. 

Nitekim bir müddet sonra bu ziyaretçi de eski yazılarınıza cevap vermediğinizi bildiğinden yorum yapmak istemeyecektir. 

Bu nedenle en azından günde bir kez blogger kumanda panelinizden YORUMLAR kısmına tıklayarak yeni gelen yorumlara göz atmanızda fayda var. 

Sayfa dışı bağlantı verirken yeni pencere kodu kullanıyor musunuz? 


İkinci sırada yer alacak en önemli hususlardan biri de yazı içindeki verilen bağlantıların yeri pencere yerine aynı pencere de açılmasıdır. 

Ziyaretçiniz sizin yazınız için girmiştir blogunuza ve o yazıyı sonuna kadar okuycaktır. Fakat yazı içinde verdiğiniz bir bağlantı aynı pencere de açılınca sayfanızdan çıkıp gitmiş olacak ve yazıdan kopmuş olacaktır. 

Ne yazık ki en çok yapılan hatalardan biridir bu. Peki bu hatayı nasıl düzeltebiliriz. Bağlantı vermek istediğimiz yazıyı seçtikten sonra yayın penceresinde Bağlantı yazısını tıkladığınızda açılan pencere de en altta bu bağlantıyı yeni pencerede aç yazısına tik koymanız bu sorunu ortadan kaldıracaktır. 

Eposta takip widgeti kullanıyor musunuz?

Şunu unutmayın ki her yerden ve her alandan okuyucu kitleniz olabilir. Bunların bazılarının google hesapları olacağı gibi bazılarının da olmayabilir. Blogunuzu ziyaret eden ziyaretçiniz belki de blog konusuna uzak biridir. Sadece gün boyu masa başı çalışan biridir. Dolayısıyla bu tür ziyaretçiler genellikle yeni yazılarınızı email yoluyla takip etmeyi daha çok isterler. 

Bu konuda gerekli çalışmaları yapmanız ve eğer kullanmıyorsanız blogunuza mutlaka email takip widgeti eklemenizi öneririz. 

Üstelik email ile takip eden kullanıcılar diğer ziyaretçilerinize göre blogunuz için daimi okuyucular kazanmanızı da sağlayabilir. 


Blog sayfanızdaki widgetlerin çok fazla olmasından kaçınıyor musunuz? 

Genellikle yeni blog açanların en çok yaptığı hatalardan biri de gereksiz ve fazla eklentiler ile blogunu doldurması ve sayfa açılış hızını olumsuz etkileyecek widgetler eklemesidir. 

Örneğin her bilgisayar kullanıcısı zamanı öğrenmek için kendi bilgisayarının sağ alt köşesindeki saate göz atar. Bu durumda blogunuza saat ya da takvim widgeti eklemenizin bir anlamı yoktur. 

Kullandığınız font Türkçe karakter destekliyor mu? 

Bu da sık rastladığımız hatalardan biridir. Genellikle ing bir tema indirip kullanmaya başladığınızda bu hatayla karşılaşabilirsiniz. 

Yazılarınızda (ş,ü,ğ,ç ) gibi karakterler farklı ya da büyük gözükmeye başlar. Bu da yazınız için hoş olmayan bir görüntü oluşturur. 

Google font kullanımı ile detaylı araştırmayı yapıp blogunuz için en uygun fontu seçebilir ya da latince desteğini ekleyebilirsiniz. 

Previous
Next Post »

3 yorum

Hızlı yorum Comments
Açıktan atamalar
Geliştirici
1 Mart 2016 23:10 ×

Bunlara dikkat edeceğim Teşekkür ederim.

Cevap ver
avatar
Muzaffer Zeytinoğlu
Geliştirici
17 Mart 2017 17:25 ×

MERHABA BLOGUMDAKİ BAZI SORUNLAR NEDENİ İLE BAZI KONULARI DANIŞMAK İSTİYORUM.BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

Cevap ver
avatar
BlogDuzenim
Geliştirici
5 Haziran 2017 21:19 ×

Tabi buyurun yardımcı olamaya çalışırız.

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol