Yeni blog açanlar için rehber niteliğinde uzman bloglar

Yeni blog açanlar için rehber niteliğinde uzman bloglar

Blog dünyasına her gün yeni bir kullancı katılırken yine başka bir kullanıcı blog yazmayı çeşitli nedenlerden dolayı bırakmaktadır. Fakat bu nedenlerin en başında plansız ve teknik destek almamak geliyor. Bu yüzden bu yazımda sizlere hem rehber olacak blog sitelerini tanıtıp hem de blog yazmayı daha eğlenceli bir hale getirecek tavsiyelerde bulunacağım.

Bloğumu açtım peki şimdi ne yapacağım?

Öncelikle kendinize uygun bir tema bulup gerekli düzenlemeleri yapmanızı öneriyoruz. Göz yorucu ve geç yüklenen temalardan uzak durmanızda elbette fayda var. Çünkü blogunuza giren biri sayfaların geç yüklenmesinden sıkılarak değerli bulduğunuz yazılarınızı hiç okumadan kapayacaktır. Bu yüzden hızlı ve sade bir tema önceliğiniz olsun.

Gerekli SEO ayalarını yapın. Bu konuda internette yeterince bilgi mevcuttur. Blog düzenim sayfamızda da SEO başlığı altındaki konuları inceleyebilirsiniz. Bu adımları özellikle uygulayın. Çünkü yaptığınız her ayar google tarafından daha kolay index almanıza ve yeni okuyucuların sizi daha kolay bulmasına yarayacaktır.

Hangi konularda yazmalıyım?

İkinci adım olarka ilk yazınızı yazmadan önce kendinize (bu blogu açmamdaki amacım nedir) diye sormanızda fayda var. Günlük tarzında yazabilirsiniz. Hayatın içinden ilginizi çeken olayları ele alabilirsiniz. Ya da tamamen tek bir konu üzerine yoğunlaşarak o konuda bilgiler içeren bir blog oluşturabilirsiniz. Fakat yine de fazla bilgi sahibi olmadığınız konularda blog açmanızı önermiyoruz.

Blogum için konu bulmakta zorlanıyorum. Bu hususta neler yapabilirim?

Bu durum zaman zaman her blog yazarının karşılaştığı bir durumdur. Zamanla yazılarınız belirli bir kalıba oturacak ve kendi tarzınızı yaratacaksınız. Fakat konu bulmakta zorlanacağınız günler de elbette olacaktır. İmdadınıza yetişecek olan bu hususta uzman olan blogları ziyaret ederek teknik destek almanızdır.

Bu konuda kalite ve bilgilendirici yazılar paylaşan bloglardan bazılarını sizlerle paylaşıyorum.

Medya İstasyonu - Medya istasyonu tamamen blog yazmak ve blogger hakkında konuları analiz eden bilgi verici bir blogdur. Hem yeni başlayanların hem de eski blog yazarlarına çok faydalı içerikler sunarak blog yazarlarına destek olmaktadır.

Timur Demir - Kişisel blog olmanın hakkını veren ve tamamen blog yazarlığı konusunda detaylı bilgiler veren ender bloglardan biridir. Konularına göz attığınız zaman bunu kesinlikle anlayacaksınız.

Ayrıca farklı blogları da sık sık ziyaret etmeniz konu bulmanızda oldukça yardımcı olacaktır. Diğer bir husus ise not tutma.
Çevreyi ve yaşadığınız hayatı analiz ederek gözlemlemeniz de olaylara farklı bakışınızı ön planana çıkarak bu hususta yazma isteği uyandıracaktır.

Blog dünyasına hoşgeldiniz.

Yeni blog açanlar için rehber niteliğinde uzman bloglar

Previous
Next Post »

5 yorum

Hızlı yorum Comments
blogumutanit
Geliştirici
1 Mart 2016 17:35 ×

Faydalı yazılar ve eklentiler paylaşıyorsunuz. Özellikle yeni blog açan arkadaşların sitenizden istifade edeceğini düşünüyorum. Elinize sağlık.

Cevap ver
avatar
Büşranur Çamdal
Geliştirici
9 Nisan 2016 22:32 ×

bence kapatmayın yeni açanların ilk okuyacakları yer valla benim açımdan faydası oldu diyebilirim teşşekürler :)

Cevap ver
avatar
28 Mayıs 2016 10:54 ×

İkitelli Demirdöküm Servisi olarak teşekkür ederiz paylaştığınız yazıların tüm herkese faydalı olduğuna inanmaktayım

Cevap ver
avatar
Serkan Şahin
Geliştirici
12 Mart 2017 23:09 × Bu yorum yazar tarafından silindi.
avatar
Serkan Şahin
Geliştirici
12 Mart 2017 23:11 ×

srknsorucevap.blogspot.com blogum hakkındaki tavsiyelerinizi beklerim..

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol