Google Plus hesabı blogger için önemli midir?

Google Plus hesabı blogger için önemli midir? Google plus blogger


Google Plus ın blogger ve diğer web siteleri için önemi nedir?

Giriş

Google Plus hesabı blogger için önemli midir?
Google Plus Dünya'ca ünlü arama motoru devi olarka adlandırılan Google'nin bir diğer paylaşım ağıdır. Peki Google Plus ın blog sayfamıza ve internet sitelerimize ne gibi faydaları olabilir.

Öncelikle şunu iyi bilmelisiniz. Google kendi paylaşım ağı olan Plus gönderilerine mi öncelik verir yoksa diğer paylaşım ağlarındaki gönderilere mi? Ya da siz google olsanız hangisine öncelik verirdiniz? Ya da hangisine ulaşmak sizin için daha kolay olurdur?

Tüm bu soruların cevabı Google Plus tır.

Google Plus ın faydaları


Google bünyesinde barınan bir ağ olduğunu söylemiştik. Bu durumda her blog sayfasının ve web sitesinin mutlaka bir google plus hesabı olmalıdır. İleri ki zamanda bunun ne kadar önemli olduğunu kullanmaya başladıktan sonra fark edeceksiniz.

Google Plus vs Blogger takipçi widgeti


Bu ikisi arasında çok fark vardır. Blog sayfalarınıza eklemiş olduğunuz takipçi widgetleri sadece (sizin diğer blog yazarlarıyla olan bağlantınızdır)
Onlarda sizin gibi blogger.com sayfasına giriş yaptığında kolaylıkla sizin yazılarınıza ulaşır.
Fakat google plus ise Dünya'ya açılan pencerenizdir. Sadece bloğunuzu takip edenler değil etmeyenler de kolaylık la ulaşabilir. Bu yüzden blogger takipçi widgetiyle 10 züyaretçi kazanmaktansa gplus hesabınızdan 5 çerçeveye eklemiş kişi her zaman daha iyidir.

Google Plus ın işleyişi nasıl çalışır?


En çok kullanılan tarayıcılardan biri google chrome dur. Bu durumda google kendi arama motorunu size anasayfa olarak sunar. Kesinlikle bir çoğumuzun anasayfasının google olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

Örneğin Gplus hesabı olan bir sayfayı kendi gplus hesabınızla takip etmeye başladınız. Bu sayfa da blogger eklentiler ya da SEO içerikli makaleler yazıyor. Google de bu konularda bir araştırma yaptığınız da (gplus hesabınızla takip ettiğiniz sayfa) yazıları size google tarafından üst sıralarda gösterilir.

Burda anlamanız gereken şudur:
Google diyor ki: Bak sen bu kişiyi takip ediyorsun ya da bu senin arkadaşın aradığın konu ile ilgili o da bir şeyler yazmış. Ve ben de arkadaşın olduğu için o kişinin yazdıklarını öncelikli olarak gösteriyorum sana.

Evet google kesinlikle bunu diyor.
Şu fotoğrafa bakarak demek istediklerimi daha iyi anlayacaksınız.


Google arama motoruma girip ''blogger SEO akıllı bağlantı'' yazarak arattığımda blogdüzenim adıyla yazmış olduğum bu yazımız 3. sırada karşımıza çıkmaktadır. Bunun nedeni dediğim gibi Blogdüzenim sayfasının gplus hesabını çerçevelere eklemiş olmamdır.

Sonuç olarak yazılarınızın daha kolay index alıp daha fazla okuyucuya ulaşmasını istiyorsanız Google Plus hesabı kullanmanız şattır. Ve unutmayın google plusta çevreniz ne kadar geniş olursa sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar o oranla fazla olacaktır.

Previous
Next Post »

2 yorum

Hızlı yorum Comments
samil
Geliştirici
5 Kasım 2015 02:52 ×

PLus olayı türkiyede pek tutmadı. Arama sonuçlarında yararlı ama, bence tırt bi olay. İlerde belki toparlar. Sonu orkut gibi olmasın da sonra...

Cevap ver
avatar
Gökhan TEKİN
Geliştirici
5 Kasım 2015 12:35 ×

Google plus gerçekten çok faydalı örneklerle çok güzel bir anlatım yapmışsın kalemine sağlık, Fakat her nedense bilmiyorum henüz bir çok kişi Google plus'tan habersiz varsa yoksa facebook, halbuki Google plus facebook'tan kat kat daha güzel bence

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol