Blogger kendini güncelliyor

Blogger için yeni güncellemeler geliyor

Son aylarda gelen blogger güncellemeleri

Çoğu kişi bir web site açarken wordpress mi açsam yoksa Blogger mi diye düşünürken SEO açısından daha iyi olduğu ve daha hızlı olduğunu düşünerek wordpress tercih ediyor.Öte yandan daha önceden de wordpress kullananlar için blogger oldukça karmaşıktır. Bu durum tabi blogger kullanıcıları için de geçerli olduğu için wordpress karmaşık gelmektedir.
Son aylarda blogger uzun zamandan beri ilk kez kendini güncellemeye başladı. İsterseniz şimdi bu güncellemelerin neler olduğuna göz atalım..


1. Site haritası

Google'ye göndermiş olduğunuz
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 

gibi sitemap adresleri yerine sadece

sitemap.xml 

adresinden site içeriğinizdeki konuları görmektedir. Bu yüzden sitemap.xml adresinizi mutlaka google haritalarına eklemeniz gerekmetedir.

Ayrıca robot.txt dosyanızda da sitemap.xml tanımlı olması gerekiyor.


2. Resim yükleme

Yazı içine resim ekle butonu yardımıyla resim yüklemek yerine masaüstünüzde bulunan bir resmi sürükle bırak yöntemiyle de artık yazılarınızın bulunduğu alana yükleyebilirsiniz. 
Oldukça kullanışlı ve güzel bir yenilik. 

3. Öne çıkan yayın widgeti

Güzel ve oldukça kullanışlı bir widget olan öne çıkan yayın. Vurgulamak istediğiniz bir konudan bir paragraf oluşturarak blog ziyaretçilerinize daha kolay bir gezinme imkanı sunuyor. 



Blogger hakkında yeni haberlere ulaşmak ve güncellemelerden haberdar olmak için takipte kalın. 
Previous
Next Post »

2 yorum

Hızlı yorum Comments
Recep Altun
Geliştirici
23 Aralık 2015 14:16 ×

Merhabalar.
Şu son iki gün içinde Blogger bir düzenleme daha yaptı blog sayfasına konu ederseniz. Düzgün çalışmayan izleyiciler eklentisini güncelledi. Artık çalışıyor. Ancak bu güncelleme sonucu izleyiciler sayılarımızda sana düşüşler oldu.
Selam ve dualarımla.

Cevap ver
avatar
Recep Altun
Geliştirici
24 Aralık 2015 01:02 ×

Merhabalar.

Ben üyelerimin tamamının ilk günden beri isim listesini muhafaza ederim. Daha ilk açılışta bana üye olanların isimleri hala duruyor. Hayret ettim.

Selam ve dualarımla.

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol