Blog sayfasına son yazılar nasıl eklenir?

Son yazılar eklentisi

Eklentinin önizlemesi Blog Düzenim sayfasında mevcuttur. Kurmadan önce nasıl olduğunu merak ediyorsanız sağ taraftaki widget alanında Recent Post başlığı altında bulabilirsiniz.

Son yazılar eklentisini kurduktan sonra ayrıca anasayfanızda gizlemenizde de fayda var. Çünkü son yazılarınız zaten anasayfanızda gözüktüğü için ayrıca bir widget ekleyerek sağ tarafı (sidebar-wrapper) kısmını kalabalık etmeye lüzum yok.

Eklentiyi eklemek için blogger kumanda panelinizden Yerleşim / Gadget ekle / HTML/Javascprit diyerek açılan pencereye aşağıdaki kodlarımızı kopyalayıp yapıştırıyoruz.

<style scoped="" type="text/css">
ul#recent-posts{list-style:none;margin:0;padding:0}li.recent-posts{display:block;clear:both;overflow:hidden;list-style:none;border-bottom:1px solid #e3e3e3;word-break:break-word;padding:10px 0;margin:0;transition:all .3s;}
li.recent-posts:last-child{border-bottom:0;}
li.recent-posts:hover{padding-left:3px}
li.recent-posts a{color:#333;}li.recent-posts a:hover{color:#f8695f;}
</style>
<ul id="recent-posts"><li class="recent-posts"></li></ul>
<script>
//<![CDATA[
var homePage = "http://www.BLOGADRESİNİZ.blogspot.com/",
numPosts = 7;
function recentPosts(a){if(document.getElementById("recent-posts")){var e=a.feed.entry,title,link,content="",ct=document.getElementById("recent-posts");for(var i=0;i<numPosts;i++){for(var j=0;j<numPosts;j++){if(e[i].link[j].rel=="alternate"){link=e[i].link[j].href;break}}var title=e[i].title.$t;content+='<li class="recent-posts"><a href="'+link+'" title="'+title+'" target="_blank">'+title+'</a></li>'}ct.innerHTML=content}}var rcp=document.createElement('script');rcp.src=homePage+'/feeds/posts/summary?alt=json-in-script&orderby=published&max-results='+numPosts+'&callback=recentPosts';document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(rcp);
//]]>
</script>


Kodlarınızı ekledikten sonra sayfayı kapatmadan kodlar içindeki BLOGADRESİNİZ yazan yere kendi blog adresinizi yazmayı unutmayın.

Eklediğiniz widgetinizi anasayfada gizlemek için ise lütfen şu bağlantıyı ziyaret edin.

BLOG ANASAYFADA WIDGET GIZLEME GÖSTERME NASIL YAPILIR?

Previous
Next Post »
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol